18.01.2020 – HofBurg na černo

Použil jsem lehce upravený recept z Pivařky. Zakvášel jsem v neděli ráno sušenými kvasnicemi z kterých jsem udělal 2-litrový startér. V sobotu večer jsem startér dal do ledničky a před nalitím do mladiny slil. Stáčel jsem po diacetylové pauze a cold crash s FG 1,014. První ochutnávky po více jak měsíci ležení nejsou špatné, možná … pokračovat ve čtení

Rohlíky od Michaely Rau

Na webu Michaely Rau je další hezký recept na rohlíky: Recept na domácí pečivo znám už dlouho, ale stejně dlouho pátrám po tom, jak docílit toho, aby ty rožky byly takové, jaké mají být. Až jsem objevila postup v „Dobře zadělané kuchyni„, kde bylo kromě receptu samotného i skvělé video na „motání rohlíků„. Suroviny 500 … pokračovat ve čtení

Rohlíky od Martina Kubíka

Podle ohlasů na FB jde o jeden z nejoblíbenějších receptů (já ho převzal z webu kukackova.eu). Suroviny 500g prosáté hladké mouky 250ml vlažné vody 40-50g sádla pokojové teploty (ne horkého z mikrovlnky!!!) 1/2 kostičky droždí nebo 1 sáček sušeného Lžička cukru, medu, nebo sladěnky (sladový výtažek) 2 lžižky soli (nám se zdálo moc) Postup smíchejte věci … pokračovat ve čtení

Chléb „Bourák“ s kefírem

Tento recept je od Verči. Místo části vody použila domáci kefír z tibetské houbičky. Rozkvas 1 lžíce žitného kvásku 120g vody 120g žitné chlebové mouky Rozkvas zaděláme večer v míse a necháme zakryté folií 10-11h. Zároveň si odebereme i hotový kefír (130g) a dáme přes noc do ledničky. Těsto 200g rozkvasu (zbytek schováme na příště) … pokračovat ve čtení