Délka pivní cesty pro kegator

Převzato z  webu www.brewersfriend.com Getting A Good Pour – Kegged Beer CO2 Line Length and Pressure Saturday, July 18th, 2009There are several variables that play a role in achieving this goal, AND you will need a calculator! Factors that play a role in the quality of your pour are the following: Beer Temperature: This will … pokračovat ve čtení

First wort hopping

Na webu jsem našel informace o metodě zvaní First Wort Hopping (FWH). Spočívá v tom, že se zhruba 30% aromatického chmele přidá už na začátku vyslazování. Jedná se údajně o starou německou metodu. Bylo by zajímavé ji vyzkoušet.

Dekokce Speidel

This is my schedule for lagers: It is Step infusion combined with double decoction 1.mash in 55C 15 min 2.63C 40 min take about 30% thick mash out, close the malt pipe and let the 63C step continueheat the decoction to 69C over 10 mins, keep at 69C 10 min, then heat to 100C and … pokračovat ve čtení