AKP19 Stout
Objem várky | Chmelovar | IBU | SRM | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
21 l | 60 min | 37.9 IBUs | 79.4 EBC | 1.060 | 1.010 | 6.6 % |
Změřeno | 1.06 | 1.01 | 6.6 % |
Detail stylu
Název | Kategorie | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Irish Extra Stout | 15 C | 1.052 - 1.062 | 1.01 - 1.014 | 35 - 50 | 49.3 - 78.8 | 2.4 - 2.6 | 5.5 - 6.5 % |
Slady a cukry
Název | Množství | % |
---|---|---|
Smoked Malt (Weyermann) | 2 kg | 35.71 |
Munich I (Weyermann) | 1.5 kg | 26.79 |
Pale Malt (Weyermann) | 1.5 kg | 26.79 |
Chocolate Malt (Simpsons) | 300 g | 5.36 |
Kyselý (Weyermann) | 150 g | 2.68 |
Unmalted Roasted Barley (Simpsons) | 150 g | 2.68 |
Chmely
Název | Množství | Čas | Užití | Forma | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) 2018 | 40 g | 60 min | Boil | Pellet | 4.8 |
Hallertau Magnum | 10 g | 60 min | Boil | Pellet | 14 |
Kvasnice
Název | Výrobce | Prokvasitelnost | Teplota |
---|---|---|---|
SafAle English Ale S-04 (S-04) | DCL/Fermentis | 73% | 15°C - 24°C |
Rmutování
Krok | Teplota | Čas |
---|---|---|
Vystírka | 52°C | 0 min |
Nižší cukrotvorná | 63°C | 40 min |
Vyšší cukrotvorná | 73°C | 35 min |
Odrmutování | 77°C | 10 min |
Poznámky
Šrotovník jsem nastavil na 1,3 a pro černé slady na 1 mm. mavé slady namlet na jemno. Vyslazovano 7l vody teplé 76°C,tmave slady až nakonec (10 min před koncem). |