Další várka

AKP19 Stout

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
21 l 60 min 37.9 IBUs 79.4 EBC 1.060 1.010 6.6 %
Změřeno 1.06 1.01 6.6 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Irish Extra Stout 15 C 1.052 - 1.062 1.01 - 1.014 35 - 50 49.3 - 78.8 2.4 - 2.6 5.5 - 6.5 %

Slady a cukry

Název Množství %
Smoked Malt (Weyermann) 2 kg 35.71
Munich I (Weyermann) 1.5 kg 26.79
Pale Malt (Weyermann) 1.5 kg 26.79
Chocolate Malt (Simpsons) 300 g 5.36
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.68
Unmalted Roasted Barley (Simpsons) 150 g 2.68

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
East Kent Goldings (EKG) 2018 40 g 60 min Boil Pellet 4.8
Hallertau Magnum 10 g 60 min Boil Pellet 14

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
SafAle English Ale S-04 (S-04) DCL/Fermentis 73% 15°C - 24°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Vystírka 52°C 0 min
Nižší cukrotvorná 63°C 40 min
Vyšší cukrotvorná 73°C 35 min
Odrmutování 77°C 10 min

Poznámky

Šrotovník jsem nastavil na 1,3 a pro černé slady na 1 mm. mavé slady namlet na jemno. Vyslazovano 7l vody teplé 76°C,tmave slady až nakonec (10 min před koncem).