03.04.2021 – Weizen

Kvasinkami jsem jen poprášil neprovzdušněnou mladinu. Přesto kvašení bylo velmi bouřlivé a ve středu přstal bublák bublat. Stočil jsem v pondělí 12.4.2021 do kyvety č. 3. FG byla 1,015 (7.9 Bx před korekcí). První ochutnávka po týdnu vypadá velmi nadějně.

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
20 l 80 min 10.1 IBUs 8.7 EBC 1.053 1.020 4.3 %
Změřeno 1.052 1.015 4.9 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Weizen/Weissbier 15 A 1.044 - 1.052 1.01 - 1.014 8 - 15 3.9 - 15.8 2.5 - 2.9 4.3 - 5.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Vienna Malt (Weyermann) 2.5 kg 48.54
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2.5 kg 48.54
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.91

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Hallertauer Mittelfrueh 2019 20 g 70 min Boil Pellet 4

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 10 min Boil Fining

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
MUNICH CLASSIC WHEAT BEER (- ) LalBrew 70% 18.33°C - 21.67°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
add malt pipe 38°C 0 min
Protein Mode 52°C 10 min
Maltose mode 62°C 30 min
Saccharification 1 72°C 40 min
Mash Out 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazováno 7L vody.