25.11.2020 – NEIPA

Do kyvety č.6 jsem stáčel 9.12.2020. Nejenom podle mě moc dobrá NEIPA, asi jí zopakuji!

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
22 l 60 min 63.4 IBUs 9.0 EBC 1.065 1.011 7.1 %
Změřeno 1.065 1.022 5.7 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Specialty IPA 21 B 1.05 - 1.085 1.008 - 1.018 40 - 100 9.9 - 78.8 2.2 - 2.9 3 - 10 %

Slady a cukry

Název Množství %
Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) 4.5 kg 73.17
CaraPils (Carafoam -Weyermann) 500 g 8.13
Oats, Flaked 500 g 8.13
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 500 g 8.13
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.44

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Citra 10 g 80 min First Wort Pellet 12
Citra 50 g 30 min Aroma Pellet 12
Nelson Sauvin 50 g 30 min Aroma Pellet 12
Nelson Sauvin 50 g 5 days Dry Hop Pellet 12
Citra 40 g 5 days Dry Hop Pellet 12

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
SafBrew Ale S-33 (S-33) DCL/Fermentis 73% 18.33°C - 22.22°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Vystírka 38°C 0 min
Proteinová pauza 52°C 10 min
Nižší cukrotvorná 63°C 40 min
Vyšší cukrotvorná 73°C 35 min
Odrmutování 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazovat 7 litry vody.


Schema chmeleni:
čas chmel g teplota
80 Citra 15 76
60 ------- 100
0 ------- 100
10 Citra 20 95
10 Nelson S 20 95
10 ------- 95
20 ------- 90
20 Citra 30 90
20 Nelson S 30 90