17.10.2020 – Pumpkin Ale

Sezóna dýní začala a tak je čas na Pumkina. Zkusil jsem trošku experimentovat a vynechat jak Pale Ale tak i Plzeňský slad. Uvidíme…

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
20 l 80 min 31.3 IBUs 12.7 EBC 1.055 1.011 5.8 %
Změřeno 1.055 1.014 5.4 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Fruit and Spice Beer 29 B 1.02 - 1.09 1.006 - 1.016 5 - 50 3.9 - 98.5 2 - 3 2 - 10 %

Slady a cukry

Název Množství %
Vienna Malt (Weyermann) 3 kg 58.82
Munich I (Weyermann) 1.5 kg 29.41
CaraPils (Carafoam -Weyermann) 500 g 9.8
Kyselý (Weyermann) 100 g 1.96

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Hallertau Magnum 20 g 60 min Boil Pellet 12

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Pumpkin 0.90 kg 85 min Mash Other
Ginger Root 1.00 tsp 10 min Boil Herb
Allspice 6.00 Items 10 min Boil Spice
Cinnamon Stick 1.00 Items 10 min Boil Spice
Nutmeg 0.50 Items 10 min Boil Spice

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
Safale American S-05 (US-05) DCL/Fermentis 77% 15°C - 23.89°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Vystírka 52°C 10 min
Mash Step 66°C 70 min
Mash Step 72°C 10 min
Mash Out 77°C 10 min

Poznámky

Do kotle 24l vody. Vyslazovat 7l. Příště nakrájet dýni na větší kousky