25.09.2020 – Zrzka z Bruselu

Po více jak 3 měsících jsem konečně něco uvařil. Lehce jsem modifikoval recept na Blondýnu. Vaření bylo v pohodě. Pivo jsem nakonec dal do AKP2020.

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
19 l 90 min 23.5 IBUs 22.8 EBC 1.061 1.003 7.6 %
Změřeno 1.059 1.003 7.4 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Belgian Dubbel 26 B 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 25 19.7 - 33.5 2.5 - 3.2 6 - 7.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Plzeňsky slad - Kounice 1.8 kg 31.86
Abbey Malt 1.7 kg 30.09
Pale Ale, Golden Promise®™ (Simpsons) 1.5 kg 26.55
Munich II (Weyermann) 500 g 8.85
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.65

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Hallertau Magnum 15 g 60 min Boil Pellet 12.1
Žatecký poloraný červeňák 15 g 10 min Aroma Pellet 3.5

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
Belgian Ale M41 (M41) Mangrove Jack's 85% 18°C - 28°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Mash Step 39°C 20 min
Mash Step 53°C 10 min
Mash Step 63°C 40 min
Mash Step 73°C 35 min
Mash Out 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazoval jsem 7l vody 77°C. Do chmelovaru jsem dolil 1.5l. Hodně (cca 4l) zůstalo na kalech