26.05.2020 – Weizen

Do kyvety č.4 jsem stočil v sobotu 20.6.2020

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
20 l 80 min 22.1 IBUs 10.3 EBC 1.053 1.020 4.3 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Weizen/Weissbier 15 A 1.044 - 1.052 1.01 - 1.014 8 - 15 3.9 - 15.8 2.5 - 2.9 4.3 - 5.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 3 kg 58.25
Munich I (Weyermann) 1 kg 19.42
Vienna Malt (Weyermann) 1 kg 19.42
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.91

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Citra 15 g 60 min Boil Pellet 12

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 10 min Boil Fining

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
Bavarian Wheat Yeast (M20) Mangrove Jack's 70% 15°C - 30°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
add malt pipe 38°C 0 min
Protein Mode 52°C 10 min
Maltose mode 62°C 30 min
Saccharification 1 72°C 40 min
Mash Out 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazovat 7L vody.
1l do chmelovaru
Kvasnice pouze rehydratovat